Som Masnou LGTBI / Av. Joan XXIII,13 -08320 EL MASNOU (BCN)

ACTE ANUL·LAT 

 

 

Som Masnou, comunica que per problemes tècnic anul·lem el Taller-Debat programat per el proper dissabte 19 d’octubre a les 19.30 a la seu de Som Masnou a la Av. Joan XXIII, 13.

 

Demanem disculpes i properament tornarem a programar aquets actes.

 

 19 d'octubre ales 19,30h 

 

En aquest documental arribant els grans avanços:

L'expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero conversa amb Javier Calvo i Javier Ambrossi sobre la lluita del col·lectiu i la consecució de les lleis del matrimoni igualitari. Un recorregut que arrenca des de la necessitat de reconèixer a les parelles de fet, als esforços del col·lectiu que va portar a l'aprovació del matrimoni.

 

Al final farem un debat .

 

 

 

******************************************

VII fira d'Entitats del Masnou

6 d'octubre

Pl. Nova de les dones del textil 

11h a 15h

Punt d'informació Som Masnou 

11 a 15h

carpa de Som Masnou

Tallers de pintura 

12h a 13.30h

carpa de Som Masnou

Performance de pitura By Olga Artigas

12h a 13.30h

carpa de Som Masnou

Atreveix-te a somiar 

El conte de Nil 

Escenari central

13:40h a 14:00h

 

 

 

 

 

*******************************************


Divendres 17 de maig 10h a 14h celebrarem el dia internacional contra la LGTBI-Fòbia, a la carpa d'informació davant del OAC (Roger de Flor).

T'esperem.

Manifest Som Masnou pel 17 Maig, dia internacional contra la LGTBI-fòbia.

 

Un any més es celebra el 17 de maig l’aniversari de la eliminació de la homosexualitat de la llista de malalties mentals per part de la OMS (Organització Mundial de la Salut), en aquest any es celebra el 29 aniversari de la data.

Des de que es varen aconseguir alguns dels avanços legals per a les persones LGTBI, moltes son les persones que han reprovat que perquè seguim manifestant-nos i reivindicant drets si ja els tenim tots.  La seva inconsciència, en alguns dels casos, es un acte de LGTBI-fòbia, perquè molts son els drets que encara, avui en dia, manquen per aconseguir.

La homosexualitat va estar eliminada de la classificació internacional de malalties mentals per la OMS el 17 de maig de 1990, però encara queden molts països en el mon que continua sent delicte i fins i tot castigat amb la pena de mort, Aràbia Saudí, Iran, Síria, Iemen, Mauritània, Brunei, Sudan i Afganistan entre d’altres son part de la terrorífica llista de països on es condemna la homosexualitat amb la pena de mort.

La vella Europa no escapa de la llista, països com Rússia viola reiteradament els drets humans a les persones que composen el col·lectiu LGTBI.

També es de rellevant importància el discurs LGTBIFOBIC dels partits de la ultra dreta, del que el nostre país no està exent, ja que la ultra dreta de Vox (que recentment ha entrat en el Congres dels diputats espanyol) llença constantment consignes totalment LGTBIFOBIQUES.

Petits però grans passes s’han donat en el nostre país, alguns comencem a veure resultats amb les noves generacions que estan pujant amb major igualtat i diversitat.

Però ens hem oblidat de les persones majors LGTBI, aquells que varen lluitar en els nostres carrers en els anys 70 i que ara tenen les seves temples platejades.  Molts d’ells es veuen obligats a tornar a aquell armari ranci i amb olor a naftalina ja que el nostre sistema d’atenció a la tercera edat els aïlla en residències heteropatriarcals, en les que arriben a separar a matrimonis del mateix sexe per raons morals.

Es realment llastimós  que una vegada has lluitat tota la vida pels drets (poc) però drets que tots gaudim avui dia, i als que ells es veuen obligats a perdre pel sol fet de ser majors.

Tenim que donar poder a aquest segment de la població que es realment un sector desprotegit i posar en especial relleu aquesta realitat que s’intenta tapar amb un dit per no veure-ho.

Els nostre majors son la historia viva, son els records de la repressió franquista, de les carreres, de les detencions en aquells camps de concentració que el règim de la dictadura va crear sota aquella llei de “vagos y maleantes”.

Les dones i homes que formem part de Som Masnou volem recordar que avui dia no podríem estar en el lloc que ens trobem sense l’esforç d’ells, i per això volem dedicar aquest dia a la tercera edat del Col·lectiu LGTBI, un exemple a seguir per les generacions presents i les properes.

Lluitem per una societat mes justa, igualitària i diversa.

 

 

Emu Fernandez Fabrega.

President de Som Masnou

 

**************************************************************************************** 

 

Experiències i vivències en primera persones del col·lectiu LGTBI, un gai, una lesbiana i una persona Trans,

 

Compartirem, les nostres vivències, experiències, sofriments, seguiments per una societat heteropatriarcal, en la qual és difícil fer-se un forat sent diferent a la majoria.

 

 

****************************


6 abril 2018 va néixer Som Masnou, avui celebrem el nostre primer any just de lluita pels dret LGTBI a Masnou. 

*********************

 

Dijous 14 de març, a les 18.30 h

 

Presentació del llibre 

Solo un Jesús marica puede salvarnos:
Reflexiones cristianas en clave gay
 

De Carlos Osma

 Carlos Osma ens convida a deixar enrere les lectures fonamentalistes de la Bíblia,

amb les quals es pretén oprimir a les persones LGTBIQ, per buscar altres que siguin alliberadores.

Activitat Organitzada per Som Masnou. A la sala polivalent de la Biblioteca, entrada lliure. 

 

 

 *********************************************************

 

 

L’ESPAI

 

DIMARTS I DIJOUS DE 10:30 A 13H

 

Ava. Joan XXIII, 13-17

 

08320 El MASNOU

 

info@sommasnou.org

 

WhatsApp 684296707

 

 

 

 

 

 

*****************************************

 

 

PRESENTACIO DE SAI ( Servei d’atenció Integral).

Amb MARISA MERCHÁN CIENFUEGOS Cuarta Tienenta d'Alcalde de Mataró, Regidora d'esports, Politiques de Gènere, Juventut i Convivencia.

El Servei d’atenció Integral (SAI) és una prestació de servei d’atenció integral, de qualitat i de proximitat adreçat a les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

El SAI també és un servei de sensibilització i informació per a persones i entitats, per tal de mostrar la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere i prevenir LGBTifòbia. Aquest recurs es posa en funcionament per donar resposta a aquestes situacions de discriminació, i també, a qualsevol necessitat d’acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania en relació a la diversitat sexual i de gènere, i consolidar-se com un referent local 

 

 ***********************

Us comuniquem que 22 de gener tenim el primer DOCUDEBAT, a les 19:00 hores, a la seu de SOM MASNOU a l’avinguda Joan XXIII, 13-17.

 

Taller/debat LGTBI sota el títol ROJO (Vermell) (Projecció d’un documental sobre VIH i l’actuació del col·lectiu davant d’aquesta pandèmia) i debat posterior.

 

 

***************************

 

-Et sents agredit/a?

 -Has patit o pateixes Homofòbia, Lesbofòbia,Transfòbia?

 -Vols sortir de l'armari i no t'atreveixes?

 -Saps que el teu fill/a ès gai o lesbiana i no saps como actuar i com ajudar.

 COMTACTA AMB EL WHATSAPP DE SOM MASNOU ( 684.29.67.07) I T'AJUDAREM

  

********************** 

MASNOU SURT DE L'ARMARI.

 

El 28 de juny es commemoren arreu del món les revoltes de Stonewall al Greenwich Village de Nova York el 1969, esdeveniment que va suposar el naixement del moviment d'alliberament gai, lèsbic, transsexual, bisexual i intersesual (LGTBI), i que es celebra internacionalment com el Dia de l'Orgull LGTBI.

Una commemoració nascuda de la rebel·lió ciutadana contra la injustícia, la discriminació, la fustigació i la constant persecució social i policial, i que va donar origen a un moviment pels drets civils i els drets sexuals arreu del món.

Aquest any pels masnouins/es és un 28J diferent,  ja que per primera vegada Masnou té una associació que vetlla pels drets, la igualtat i la no descrimació del col·lectiu  LGTBI.

El naixement al mes d'abril d'aquest any de SOM MASNOU és un pas endavant per la defensa del col·lectiu LGTBI al Masnou.

Ja hem aconseguit el reconeixement institucional de Ciutat GayFrienly,  un pas més en el nostre municipi per fer un Masnou més lliure i més divers.

La conscienciació en aquests drets i amb la labor de la nostra entitat ha fet que l'Ajuntament també hagi donat un pas endavant pintant 5 passos de vianants amb els colors de l'arc de Sant Martí i el compromís d'instal·lar la bandera de l'arc de Sant Martí al balcó de l'Ajuntament aquest 28 d'juny,  tenint en compte que aquesta data coincideix amb les festes majors del poble .

Aquestes són algunes de les petites mostres cap a la visibilitat i normalització de la nostra vila, però  SOM MASNOU, amb el seu col·lectiu, no es conforma solament amb això, per aquesta raó aquest 2018 continuarem lluitant per una major visibilitat, i encara més aquest any pre electoral, que ens obliga a revisar els programes dels diferents partits polítics que es presentin a les properes eleccions municipals del 2019, vetllan per què tots siguin igualitaris,  i en la confiança que no s’hagi de denunciar als que discríminen al nostre col·lectiu.

Seguirem parlant amb totes les entitats del poble per crear una aliança transversal, ja que estem convençuts que des de la implicació de tots serà la manera d’aconseguir que creant una xarxa associativa igualitària és la manera de fer una societat molt millor.

Després de la pausa de vacances reprendrem les actuacions de visibilitat per tot el poble.

Per fi podrem inaugurar la nostra seu a l’Avinguda Joan XXIII, 13-17,  creat com punt de referència per la igualtat LGTBI al Masnou i al Maresme, oferint els nostres serveis de manera voluntaria a tota la població del municipi, sigui o no del col·lectiu, donant el servei d’informació, assessorament, recolzament, seguiment, acompanyament i tot allò que calgui per l’interès de la causa, per suposat confiant que des de l’Ajuntament se’ns doti dels mitjans suficients per poder desenvolupar-ho.

Aquest 2018 serà l'any  què Masnou sortirà de l'armari per primera vegada, dret que fins la actualitat ens ha estat vetat per la societat.

 

Feliç Orgull.

***********************

 

 684.29.67.07

Arriba un nou servei de Som Masnou.

 

Arriba el nostre WhatsApp.*

 

Pots consultar tot el que et preocupi.

 

*(El servei estarà actiu de dilluns a divendres de 10h a 20h).

 

 

 

********************

 

 

    Ja tens el nº3 de SOM MASNOU NEWS

 

https://sommasnounews.wordpress.com/2018/06/07/no-003-juny-2018/

  

 ************* 

Neix la primera associació del municipi per a la defensa dels drets LGTBI.

  Som Masnou té marcats com a reptes donar visibilitat i oferir assessorament a aquest col·lectiu.

El canvi social cap a la normalització de la diversitat afectiva i sexual ha significat un notable avenç en el reconeixement dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals i intersexuals (LGTBI). L’èxit d’aquesta evolució no pot explicar-se sense l’existència d’un teixit associatiu compromès en la defensa dels drets i les llibertats de les persones. En aquest sentit, a primers d’abril es va presentar Som Masnou, una nova entitat al municipi, la primera per a la defensa dels drets LGTBI i una de les primeres, també, de la comarca del Maresme, cosa que la converteix en un referent en aquesta lluita al territori.

“Aquesta nova entitat ha estat creada amb molta il·lusió i ganes, amb l’esforç de tots els qui en formem part”, expliquen. Un dels principals motius del seu naixement ha estat “l’observació de les desigualtats existents a la societat i també al nostre municipi”, un fet que “va fer plantejar-nos iniciar una lluita reivindicativa per la igualtat del col·lectiu LGTBI”.

Una de les primeres iniciatives de l’entitat ha estat portar al Ple, a través dels grups municipals d’ERC-AM-MES, PDeCAT-UNIÓ, C’s, ICV-EUiA-E i PSC, una moció que va ser aprovada i va declarar el Masnou municipi gay friendly. “Estem convençuts de la bona predisposició i de la bona sintonia rebuda de l’Equip de Govern i de la gran majoria dels membres del consistori, que ens porta a creure que es podrà seguir treballant de manera conjunta per aconseguir més visibilitat i, per tant, la igualtat per al col·lectiu que representem”, afirmen. La pintada de diversos passos de vianants amb els colors de la bandera LGTBI ha estat una proposta de l’entitat, que també preveu dur a terme diferents activitats, com tallers, debats, col·loquis, cinefòrum, concursos de dibuix i narrativa, premis a la igualtat i actes lúdics, o coaching entre pares i fills, entre d’altres.

Més enllà de les accions lúdiques, creuen que és important donar servei al col·lectiu en el dia a dia, “amb objectius que entenem que són d’interès i utilitat per al nostre poble”. Destaquen la prevenció de la sida i la realització de programes de suport i solidaritat amb les persones que viuen amb el VIH; la lluita contra la discriminació de les persones seropositives; la prevenció de les malalties de transmissió sexual; la realització de programes de suport i formació, i la prestació de serveis i atencions al col·lectiu LGTBI; la realització i intervenció en polítiques de joventut, dona, gent gran, immigrants i infants, i la intervenció en polítiques per fer desaparèixer les actituds discriminatòries a la societat.

Aquesta associació es defineix com a aconfessional i apolítica, “on tothom és ben rebut amb independència del seu pensament, i sempre que estiguin compromesos amb les reivindicacions de polítiques a favor del col·lectiu LGTBI”. La seva seu es troba al carrer de Joan XXIII, 13. Les persones interessades a col·laborar-hi poden posar-se en contacte amb l’entitat a www.sommasnou.org

  

 

*****************************

 

17 DE MAIG: DIA INTERNACIONAL CONTRA   LGTBIFÒBIA

 

Des de l'any 2005 se celebra el 17 de maig a tot el món el Dia Internacional contra l'Homofòbia, Transfòbia i Bifòbia (LGTBIfòbia), per a commemorar l'eliminació de l'homosexualitat del llistat de malalties mentals per part de l'Assemblea General de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) el 17 de maig de 1990. L'objectiu d'este dia és denunciar la discriminació que pateixen a tot el món les persones LGTBI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals), amb l'objectiu d'avançar els seus drets a tot el món.

 

 *********************

 

 

 

 6 d'abril Presentació de Som Masnou

Ahir va tenir lloc la presentació de Som Masnou, la nova i primera associó en El Masnou per la lluita i la defensa del dres e igualtats LGTBI.

Va está un acte exitòs on varem poguer comtar amb moltes persones implicades per difernts motius amb inquietuts i finalitats de la associó, tan a nivell particular, com de representats institucionals.

Val a dir que ahir va ser un gran día per tots nosoltres, per tots els masnouins i masnouines, ahir va ser el día que va néixer Som Masnou.

Una associó que s'ha creat amb l'esfortç de tots els que formem part d'ella, ha estat un llarg cmí que en ha portat fins aquí des de el mateix moment que la observança de les desigualtats existents en la notra societat va fer plantejar-nos iniciar una lluita reividicativa per la igualtat pel col·lectiu LGTBI.

Inquietuts que ens evoquen a la defensa dels drets de tothom, pel que ja els tenen i pels que encara ens trobem amb mancances, per contruir una visibilitat lliuere del col·lectiu i aconseguir a apendre a conviure tots plegats en igualtat de condicions i drets, sense fixar-nos amb el que pensa el de costat.

¿Per què Som Masnou? Sencillament per que tota la població de Masnou som Masnou, i per tant, gais, lesbiana, transdexuals, bisexuals i intersexuals  SOM MASNOU.  

Ens definim com una asoció ACONFESIONAL I APOLÍTICA, i per tant donem la benviguda a totes les persones i organitzación, amb independecia del seu pensament, sempre que estiguin compromesos amb la reivindicació de polítiques en favor del col·lectiu LGTBI. 

Som Masnou es creada amb la finalitat d'aconseguir la visibilitat en el nostre poble, té previst el desenvolupament de diferts activitats, tallers, debats, col·loquis, cine-forum, concursos de dibuix i narrativa, els premis Som Masnou a la Igualtat, coachig entre pares i fills, actes luùdics, en d'altres.

Esta clar que no totes les accións de Som Masnou poden ser lùdiques i/o educatives, també està previst desenvolupar en el día a día, tota una serie d'objetius que entenem son del interes de tota la societat i en expecial al col·lectiu LGTBI, entre d'elles destaquem la prevencó de la Sida i la realizació de programes de recolzament i solidaritat amb les persones que viuen amb el VIH, la lluita contra la descriminació cap a les persones seropositives, la prevenció de les ETS i la realizació de programes de recolzament i formació, la prestació de serveis i atencions al col·lectiu, la realització i interveció en polítiques de joventut, dones, gent gran, inmigrants i infants, la interveció en polítiques que vagin a erradicar les actituts discrimininatories i intolerables a la nostra societat.

 

SOM MASNOU és una associació de voluntaris de  Masnou que treballa per l'equiparació social i legal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuales (LGTB) i l'eradicació de qualsevol forma de LGTBfobia. Vam néixer com una associació en l'àmbit local amb intenció de ser d'àmbit extra municipal o comarcal en tot el territori del Maresme, per la qual cosa estem oberts a totes les persones que vulguin sumar-se al nostre projecte.

El nostre objectiu fonamental és la defensa de les persones LGTB, Som Masnou col·laborés altres associacions i institucions. Per això mateix, ens definim com una associació apartidista i aconfessional: acollim a totes les persones i organitzacions, independentment del seu pensament, sempre que estiguin compromesos amb la reivindicació de polítiques a favor dels col·lectius LGTB. Qualsevol persona és lliure d'acudir a les nostres juntes i aportar les seves idees i col·laborar amb nosaltres des del primer dia. 
Dividim el nostre treball en diferents àrees, en les quals participem conjuntament i de manera transversal: Cultura, Salut, Educació, Esports, Joventut, etc., així com àrees identitàries, on preval la veu de les persones que comparteixen aquesta identitat i poden socialitzar: Polítiques Lèsbiques, Bisexualitat i Transsexualitat. Des de totes elles es preparen tota classe d'activitats: xerrades i col·loquis, cicles de cinema, concursos de relats, tallers de formació, campanyes de normalització i visibilitat, prevenció del VIH…
Som Masnou és una associació registrada en el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya amb el nún. D'Incripció 62143 i registre municipal 219 amb NIF G67114538.

 

 

 més informació en:


info@sommasnou.org